Italiaanse paprikastoof
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
6 paprika`s in verschillende kleuren
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 grote ui, gesnipperd
-
3 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 eetlepels balsamicoazijn
-
2 vleestomaten, in stukjes
-
200 gram kalamata-olijven zonder pit (potje), uitgelekt
-
4 eetlepels grof gehakte verse basilicum
-
100 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
Met tomaten, olijven en Parmezaan
|
Bereiding:
|
-
Snijd de parika`s in vrij brede repen en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
-
Verhit de olie in een hapjes- of braadpan en bak de ui en knoflook op laag vuur 3 minuten.
-
Voeg de paprika`s toe en bak ze op middelhoog vuur 3 minuten mee.
-
Schenk de azijn erbij en kook een halve minuut.
-
Voeg de tomaat, olijven en naar smaak zout en peper toe.
-
Breng opnieuw aan de kook, leg de deksel op de pan en stoof de paprika 30 minuten op laag vuur.
-
Proef de paprika`s en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
-
Strooi de basilicum over het gerecht en serveer de kaas apart erbij.
|